G3+GD: No Image is shown

martijntijn

Joined: 2005-12-02
Posts: 12
Posted: Fri, 2009-02-27 00:09

I`ve installed Gallery 3 and it is using the GD library.
http://82.215.39.106/fotos

I have uploaded some images, but nothing is shown. Anyone got a clou?

AttachmentSize
G3+GD_installed.png71.29 KB
 
hebhansen
hebhansen's picture

Joined: 2009-02-10
Posts: 573
Posted: Fri, 2009-02-27 21:47

I have the same - both for GD and ImageMagick

all the best
HB

 
bharat
bharat's picture

Joined: 2002-05-21
Posts: 7993
Posted: Tue, 2009-03-03 04:17

Is there anything in the log files in var/logs?

 
hebhansen
hebhansen's picture

Joined: 2009-02-10
Posts: 573
Posted: Thu, 2009-03-05 13:27

In my case - I have two PHP files with different date as file name

Can still not see images...

all the best
HB

 
bharat
bharat's picture

Joined: 2002-05-21
Posts: 7993
Posted: Thu, 2009-03-05 18:48

Can I have a url to a G3 exhibiting this problem?

 
hebhansen
hebhansen's picture

Joined: 2009-02-10
Posts: 573
Posted: Fri, 2009-03-06 20:01

Actually I succeeded in uploading one image today using the drop down on top of album.

Using the tab>upload image via the flash uploader, does not work for me.

http://www.gallery.tineoghenrik.dk/

all the best
HB

 
plasticgoat

Joined: 2007-01-31
Posts: 17
Posted: Tue, 2009-09-29 13:00
martijntijn wrote:
I`ve installed Gallery 3 and it is using the GD library.
http://82.215.39.106/fotos
I have uploaded some images, but nothing is shown. Anyone got a clou?

It's almost the same for me:

No thumbnails and no mid-size pics, but if I click on pics name (mid-size), the full screen pics is displayed.
The other issue is that I tried to import from local server a whole directory with 295 pics, and only 10 pics have been imported (partially) ... no error message displayed.

What should I look for in var/log?

My gallery:
http://galerie.jnicolas.name/

 
bharat
bharat's picture

Joined: 2002-05-21
Posts: 7993
Posted: Fri, 2009-03-13 21:15

@plasticgoat check for "memory" in your var/log or your apache error logs. The images you're adding are large and are probably blowing out the PHP memory limit. ImageMagick and GraphicsMagick won't have this problem. Also seeFAQ: PHP memory_limit - Why do I get the error Allowed memory size of Xxx bytes exhausted? also.. we've significantly improved the server side upload code. Try a nightly snapshot or wait for Alpha 3 (next week, probably) and it should work better.

 
plasticgoat

Joined: 2007-01-31
Posts: 17
Posted: Fri, 2009-03-13 21:53
bharat wrote:
@plasticgoat check for "memory" in your var/log or your apache error logs. The images you're adding are large and are probably blowing out the PHP memory limit. ImageMagick and GraphicsMagick won't have this problem. Also seeFAQ: PHP memory_limit - Why do I get the error Allowed memory size of Xxx bytes exhausted? also.. we've significantly improved the server side upload code. Try a nightly snapshot or wait for Alpha 3 (next week, probably) and it should work better.

Hi,

Alpha 3 next week, good news !

I found this in log/httpd/error.log:
[Thu Mar 12 04:23:58 2009] [notice] child pid 5852 exit signal Segmentation fault (11)
[Thu Mar 12 04:34:51 2009] [notice] child pid 4836 exit signal Segmentation fault (11)
which: no convert in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/local/bi
n)
which: no gm in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/local/bin)
which: no convert in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/local/bi
n)
which: no gm in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/local/bin)
which: no convert in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/local/bi
n)
which: no gm in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/local/bin)
which: no convert in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/local/bi
n)
which: no gm in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/local/bin)

I think convert and gm are missing on my server ...

I will install imagemagick ASAP ;)

 
Balazs

Joined: 2009-03-07
Posts: 14
Posted: Tue, 2009-03-17 23:01

I have the same problem. The uploaded pictures doesn't appear. Link: http://partyarcok.archi-host.hu/galeria/

 
bharat
bharat's picture

Joined: 2002-05-21
Posts: 7993
Posted: Wed, 2009-03-18 02:28

@Balazs Try using ImageMagick or Graphics Magick

 
Balazs

Joined: 2009-03-07
Posts: 14
Posted: Wed, 2009-03-18 21:19

Hi!

I installed ImageMagick and had the same problem as GD. I checked out the logs and found the path wrong. It looks for the images in /galeria/var/albums but it doesn't exists. But the upload folder contains the files. I tried cmod 777 on the upload folder but it didn't help.
Any ideas?

Best regards.

Balazs

 
bharat
bharat's picture

Joined: 2002-05-21
Posts: 7993
Posted: Mon, 2009-03-23 18:25

The files go into var/uploads then get copied into var/albums after we run them through the graphics toolkit. So if the graphics toolkit isn't firing properly, they won't get moved over. Not sure what's going wrong for you, though.. After you installed ImageMagick did you configure Gallery3 to use it?

 
hebhansen
hebhansen's picture

Joined: 2009-02-10
Posts: 573
Posted: Thu, 2009-03-26 09:30

maybe this does the trick if you use the flash uploader.

Upload and filemanagement using Flash (SWF)

Sympton:
The Flash uploader opens, I can pic files to upload, the status bar updates and completes. When I press done, the images are not there.

Diagnose:
Problems using flash uploads is often mistakenly related to the Apache module "mod_security". However, this will not fix the problem. To solve the flash upload issue in your Gallery, you need to deactivate the php.ini variable called: "suhosin.session.cryptua".

Salvation:
Locate the variable in your php.ini setup and set it to "off". Failing to do so will obstruct the Flash-uploader in your Gallery 3 site. It seems to upload, but it doesn't do so and your files are not to be found on your site either.

Remember to repeat this for multisite installations and subdomains.

all the best
HB

 
bharat
bharat's picture

Joined: 2002-05-21
Posts: 7993
Posted: Tue, 2009-03-31 20:20

hebhansen: Great detective work! Does it work if you put that setting in your .htaccess? If it does, I'll include that in the distribution.

 
kellym
kellym's picture

Joined: 2003-04-15
Posts: 29
Posted: Thu, 2009-04-02 04:57

I had this same problem, where I could upload images but no thumbnail and no web-sized image - but the full-size image was there and would display. I determined that the GD/ImageMagick tools weren't in the path that Gallery 3 was assuming. So I hope the solution below works for you.

First, find out where your image toolkit is located, mine is in /usr/local/bin. If you are familiar with MySQL, just login with your gallery username and password from your shell (something like mysql -u gallery -p. Then use your Gallery 3 database (USE gallery3;). Finally just update the entry for the image library with something like this: UPDATE vars SET value = "/usr/local/bin" WHERE id = 8; You can also see all the config entries there by issuing the SQL command SELECT * FROM vars;

kelly

 
hebhansen
hebhansen's picture

Joined: 2009-02-10
Posts: 573
Posted: Fri, 2009-04-03 16:57

Bharat: Thanks ... To be honest I am not familiar with .htaccess commands and how it interworks. If I have copy paste code fine, but I have limited understanding of effects etc. I leave it to someone else to test what you ask.

all the best
HB

 
bharat
bharat's picture

Joined: 2002-05-21
Posts: 7993
Posted: Sat, 2009-04-04 02:40

@hebhansen: try this. edit your php.ini and set suhosin.session.cryptua to "on", restart apache and then verify that the flash uploaders fail. This gets us back to our baseline. Then edit gallery3/.htaccess and put this line in it: php_value suhosin.session.cryptua 1 (no need to restart apache). Now tell me, does the flash uploader work? If it does, then I'll just add that line to svn. thanks!