Gallery 2.2 RC1 problems: module-install & ImageMagick

van_Gogh

Joined: 2005-06-21
Posts: 14
Posted: Thu, 2007-01-25 12:38

Hi,

i tested the RC1 for 2 days now an got two problems. Don't know if the problems are just for me or it could help you to improve G2.2.
I'm running a xampp-Server on my Windows machine, didn't tried it with Linux so far. Until G2.1 everything worked just fine.

The first thing is with your new Module-Update-System. I tried to deinstall a module (rewrite) and reinstall it with the admin-interface. At first i installed only one language. After that i went to the upgrader and run the file integrity check. It showed me several missing files in the rewrite module, the most were language files. So i went back to admin-interface and downloaded/installed all languages. Back to the file integrity check the missing language files disappered, but still there are some files missing.

Quote:
Missing files (18):

modules/rewrite/test/phpunit/AdminRewriteControllerTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/IsapiRewriteHelperTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/IsapiRewriteParserTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/IsapiRewriteUrlGeneratorTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/ModRewriteHelperTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/ModRewriteParserTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/ModRewriteUrlGeneratorTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/PathInfoHelperTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/PathInfoParserTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/PathInfoUrlGeneratorTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/RewriteApiTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/RewriteHelperTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/RewriteModuleTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/RewriteParserTestCase.class
modules/rewrite/test/phpunit/RewriteSimpleHelperTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/RewriteUrlGeneratorTest.class
modules/rewrite/test/phpunit/RewriteUrlGeneratorTestCase.class
modules/rewrite/test/phpunit/SetupRewriteControllerTest.class

So two annotations here: The module-download thing is a great feature. There is the posibility to install only the needed languages, but then, the upgrade should "recognize" this and don't output this as an "error". This will confuse many useres i think.
Second, even if i install all languages/files, the upgrade still says there are some missing files. I installed the rewrite module with the files from gallery-2.2-rc-1-full.zip and then the file integrity check works fine.

Ok, now to the second problem. I got it with the ImageMagick module.
In the upgrade-process from 2.1 to 2.2 i got already some wired debug-output but ignored it first. So now i tried to configure the module in the admin-interface and still got the same problem. I enter the path to IM and hit "test". Then four command-windows pop up and close themself automaticaly. All four binaries got an error:

Quote:
Fehlgeschlagen
Fehlermeldungen:
Es gab folgendes Problem bei der Ausführung:

So here is the debug-text:

Quote:
ImageMagick Debug:

is_dir(D:\Programme\xampp\ImageMagick-6.2.0-Q16\)
Loading plugin imagemagick
imagemagick plugin successfully instantiated
Check the version of the imagemagick plugin
The version of the imagemagick plugin is ok
getcwd()
chdir(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\)
file_exists(D:\Programme\xampp\ImageMagick-6.2.0-Q16\gm.exe)
file_exists(D:\Programme\xampp\ImageMagick-6.2.0-Q16\identify.exe)
Executing: cmd /c " "D:\Programme\xampp\ImageMagick-6.2.0-Q16\identify.exe"
"D:\Programme\xampp\htdocs\home\gallery2\modules\imagemagick\data\test.gif"
2> "d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D68.tmp" "
getParameter exec.expectedStatus for core plugin
file_exists(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D68.tmp)
filesize(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D68.tmp)
fopen(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D68.tmp, r, 0)
feof(Resource id #83)
fgets(Resource id #83, 4096)
feof(Resource id #83)
fgets(Resource id #83, 4096)
feof(Resource id #83)
fclose(Resource id #83)
unlink(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D68.tmp)
Regular Output:
Error Output:
identify.exe: RegistryKeyLookupFailed `CoderModulesPath'.
Status: 1 (expected 0)
realpath(D:\Programme\xampp\htdocs\home\gallery2\modules\core\classes/../../..)
Binding text domain: modules_imagemagick ->
D:\Programme\xampp\htdocs\home\gallery2/modules/imagemagick/locale
file_exists(D:\Programme\xampp\ImageMagick-6.2.0-Q16\gm.exe)
tempnam(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\, imgk_)
file_exists(D:\Programme\xampp\ImageMagick-6.2.0-Q16\convert.exe)
Executing: cmd /c " "D:\Programme\xampp\ImageMagick-6.2.0-Q16\convert.exe"
"-size" "200x200" "-geometry" "200x200"
"D:\Programme\xampp\htdocs\home\gallery2\modules\imagemagick\data\test.gif"
"d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\img1D6C.tmp" 2>
"d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D6D.tmp" "
getParameter exec.expectedStatus for core plugin
file_exists(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D6D.tmp)
filesize(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D6D.tmp)
fopen(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D6D.tmp, r, 0)
feof(Resource id #85)
fgets(Resource id #85, 4096)
feof(Resource id #85)
fgets(Resource id #85, 4096)
feof(Resource id #85)
fclose(Resource id #85)
unlink(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D6D.tmp)
Regular Output:
Error Output:
convert.exe: RegistryKeyLookupFailed `CoderModulesPath'.
Status: 1 (expected 0)
unlink(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\img1D6C.tmp)
file_exists(D:\Programme\xampp\ImageMagick-6.2.0-Q16\gm.exe)
file_exists(D:\Programme\xampp\ImageMagick-6.2.0-Q16\combine.exe)
file_exists(D:\Programme\xampp\ImageMagick-6.2.0-Q16\composite.exe)
file_exists(D:\Programme\xampp\ImageMagick-6.2.0-Q16\composite.exe)
file_exists(D:\Programme\xampp\ImageMagick-6.2.0-Q16\gm.exe)
tempnam(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\, imgk_)
Executing: cmd /c "
"D:\Programme\xampp\ImageMagick-6.2.0-Q16\composite.exe" "-geometry"
"+0+0"
"D:\Programme\xampp\htdocs\home\gallery2\modules\imagemagick\data\test.jpg"
"D:\Programme\xampp\htdocs\home\gallery2\modules\imagemagick\data\test.gif"
"d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\img1D6E.tmp" 2>
"d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D6F.tmp" "
getParameter exec.expectedStatus for core plugin
file_exists(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D6F.tmp)
filesize(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D6F.tmp)
fopen(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D6F.tmp, r, 0)
feof(Resource id #87)
fgets(Resource id #87, 4096)
feof(Resource id #87)
fgets(Resource id #87, 4096)
feof(Resource id #87)
fclose(Resource id #87)
unlink(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\g2d1D6F.tmp)
Regular Output:
Error Output:
composite.exe: RegistryKeyLookupFailed `CoderModulesPath'.
Status: 1 (expected 0)
unlink(d:\programme\xampp\htdocs\home\gallery2\g2data\tmp\img1D6E.tmp)
chdir(D:\Programme\xampp\htdocs\home\gallery2)

With G2.1 ImageMagick worked fine, but now i can't get it work.

Below is my system-info. If you need the buffered-debug information as well just say it :)
Thanks for your time!

Greets
van_Gogh


Gallery-Version = 2.2-rc-1 Kern 1.1.26
PHP-Version = 5.2.0 apache2handler
Webserver = Apache/2.2.3 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8d mod_autoindex_color PHP/5.2.0
Datenbank = mysql 5.0.27-community, lock.system=database
Werkzeuge = Exif, Gd
Beschleunigung = none, none
Betriebssystem = Windows NT BLEAK 5.1 build 2600
Standard-Motiv = matrix
gettext = Aktiviert
Sprache = de_DE
Browser = Opera/9.10 (Windows NT 5.1; U; en)
Zeilen in der GalleryAccessMap Tabelle = 20
Zeilen in der GalleryAccessSubscriberMap Tabelle = 5
Zeilen in der GalleryUser Tabelle = 4
Zeilen in der GalleryItem Tabelle = 4
Zeilen in der GalleryAlbumItem Tabelle = 2
Zeilen in der GalleryCacheMap Tabelle = 0

 
valiant

Joined: 2003-01-04
Posts: 32509
Posted: Thu, 2007-01-25 14:31

> identify.exe: RegistryKeyLookupFailed `CoderModulesPath'.

that's an error coming from imagemagick.
i suggest you run the imagemagick installer again.

--------------
Enter the Gallery 2 Theme Contest today!

 
van_Gogh

Joined: 2005-06-21
Posts: 14
Posted: Fri, 2007-02-02 11:29

Thanks. Don't know what exactely was the problem with my IM-install, but reinstall solved the problem.

Any ideas on the first "problem"?